Incidente la Bacalaureat. Părinții elevilor Colegiului Național Gheorghe Șincai acuză un profesor de atitudine agresivă și incorectitudine

FOTO: Facebook/ColegiulNationalGheorgheSincai
FOTO: Facebook/ColegiulNationalGheorgheSincai

Președintele Consiliul Reprezentativ al Părinților din „Colegiul Național Gheorghe Șincai”, George Mocanu, alături de președinta Asociației Părinților din „Colegiul Național Gheorghe Șincai”, Lăcrămioara Oganovici, acuză un profesor de incorectitudine și agresivitate.

 

Cei doi au trimis o scrisoare deschisă către președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat, Ionel-Florian Lixandru.

VEZI ȘI: Ce spune Ligia Deca despre scurgerea subiectelor de la bacalaureat înainte de examen

VEZI ȘI: Ligia Deca, ministrul Educației, precizări privind interpretarea sintagmei „de bună seamă“ de la bacalaureat

„Stimate domnule secretar de stat,

Prin prezenta vă atragem atenția asupra abuzurilor de la examenul de bacalaureat din data de 26.06.2023 desfășurat la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, reclamate de mai mulți părinți și elevi.

Avem în vedere faptul că dl. președinte al comisiei prof. Dogaru Gheorghe a anulat mai multe zeci de lucrări pe motive de aranjare în pagină a textului și a făcut acest lucru la o oră și jumătate după începerea examenului. Elevilor cărora li s-au anulat lucrările li s-a permis să continue examenul scris, însă în mod evident aceștia au beneficiat de mult mai puțin timp pentru redactarea răspunsurilor.

Intervențiile semnalate până acum ale dlui prof. Dogaru Gheorghe s-au produs în următoarele săli de examen: sala 1; sala 3 (8 lucrări anulate); sala 5 unde unei candidate i-au fost anulate 4 pagini scrise din 6 (în total 9 lucrări anulate); sala 6 unde au fost anulate cca 10 lucrări, comisia nu mai avea pagini și circa 25 de minute elevii au stat fără să poată susține examenul până au fost aduse pagini; sala 9 (14 lucrări anulate); sala 10 (7 lucrări anulate). Atitudinea dlui prof Dogaru Gheorghe a fost una agresivă, de intimidare a elevilor care au protestat față de aceste abuzuri. Toate cele semnalate mai sus pot fi verificate cu ușurință pe înregistrările video și în lucrările anulate.

Vă solicităm să luați toate măsurile necesare pentru asigurarea corectitudinii în desfășurarea examenului de bacalaureat la Colegiul Național Gheorghe Șincai și să înlocuiți pe dl prof. Dogaru Gheorghe din funcția de președinte al comisiei de bacalaureat de la acest liceu. Pe măsură ce vom afla date suplimentare ne rezervăm dreptul să completăm această petiție”, se arată în scrisoare.

VEZI ȘI: Un profesor supraveghetor se plânge de ce a văzut la bacalaureat 2023

VEZI ȘI: Subiecte Bacalaureat 2023. Ce a picat la Matematică și Istorie

VEZI ȘI: Subiecte Bacalaureat 2023. Ce a picat la Limba și literatură română

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel