Ligia Deca, ministrul Educației, precizări privind interpretarea sintagmei „de bună seamă“ de la bacalaureat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a venit cu precizări privind interpretarea sintagmei „de bună seamă“ de la bacalaureat.

Au fost mai mulți elevi care au semnat o petiție în cursul zilei de luni, 26 iunie, pentru ca la examenul de bacalaureat, la proba de limba română, să fie acceptate și alte sinonime pentru locuțiunea adverbială „de bună seamă“. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus ce se va întâmpla în acest caz.

„Am văzut discuțiile din spațiul public și am discutat și cu cei implicați în organizarea examenului. Pentru o corectură unitară a fost transmisă o notă în toate centrele zonale de evaluare ce conține clarificări referitoare la punctarea și a altor sinonime în afara cuvântului  „desigur“, care este menționat în barem, dar și clarificări vizavi de modul în care se face evaluarea.

Acolo erau punctaje asociate unor anumite elemente, în așa fel încât toată lumea să urmeze același mod de corectură pentru a nu avea diferențe. Ne-am ocupat chiar dimineață de acest subiect și cred că va fi în avantajul elevilor să avem această abordare unitară”, a spus ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ce alte răspunsuri ar putea fi acceptate 

„Sinonime ale sintagmei „de bună seamă“, acolo cred că în funcție de fiecare centru zonal, sinonimele acceptabile vor fi luate în considerare. Nu are sens să le menționez fiindcă iarăși vor fi interpretate limitativ.

Cred că baremul de notarea de multe ori lasă loc pentru interpretare și este normal să fie așa, mai ales la limba română, însă acolo unde apar întrebări în spațiul public și discuții legitime putem interveni cu clarificări, așa cum s-a întâmplat acum”, a precizat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel