Închisoarea în aer liber din Australia

Amnesty Internaţional acuză guvernul australian că ţine refugiaţii „într-o închisoare în aer liber“ pe insula Nauru, la 3.000 de km de coasta Australiei. 

Asociaţia pentru drepturile omului Amnesty International a acuzat guvernul australian că a transformat mica insulă Nauru într-o „închisoare în aer liber“. „Guvernul Australiei a izolat femei, bărbaţi şi copii vulnerabili într-un loc retras, de unde nu pot pleca, cu intenţa clară de a-i face să sufere.“ a declarat Anna Neistat, directorul Amnesty pe Cercetare.

Conform Amnesty mai mulţi de 1.100 de refugiaţi şi azilanţi sunt ţinuţi pe insula Nauru. Insula este la 3.000 de kilometri de Australia. Conform cifrelor guvernului australian acolo se află 410 oameni, inclusiv 49 de copii.

Centrul de pe insulă a fost gândit ca un loc unde să poată fi procesate cererile de azil, dar guvernul australian a dat clar de înţeles că nici refugiaţii cu toate actele nu vor ajunge pe ţărmul australian.

[citeste si]

Amnesty a intervievat mai mulţi de 100 de oameni din Naru care au povestit despre problemele cu care se întâlnesc pe insulă. Printre aceste probleme se numără şi lipsa îngrijirilor medicale, neglijenţa, acte de tortură şi violenţă sexual. Unul dintre refugiaţi spune că se simte pe Nauru de parcă: „ar muri de sute de ori“.

Prim Ministrul Australiei Malcolm Turnbull a afirmat că aceste acuzaţii sunt false.

Guvernul Australian are o politică susţinută în care nu permit refugiaţilor să intre pe teritoriul australian, în speranţa de ai descuraja pe traficanţii de carne vie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel