Începe războiul în CSM: Prima candidatură pentru alegerile din 6 ianuarie

csm
csm

Luni, 6 ianuarie, vor avea loc alegeri pentru desemnarea președintelui și vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii. Cu doar câteva ore înainte ca CSM să își modifice conducerea, doar o persoană și-a anunțat candidatura oficială pentru funcția de președinte al forului. Asta în condițiile în care Asociația Magistraților din România atrăgea atenția la finalul lui 2013 asupra faptului că alegerile de la CSM nu sunt transparente și solicita Consiliului să anunțe din timp numele candidaților pentru funcțiile de conducere.

Evz.ro scrie că Judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Adrian Bordea, și-a anunțat sâmbătă colegii din CSM că va candida pentru funcția de președinte al forului. Anunțul a fost făcut printr-un email trimis doar colegilor din CSM, iar mesajul a fost însoțit de proiectul de management, mai scrie sursa citată.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului, pentru funcția de vicepreședinte al CSM și-a exprimat intenția de candida procurorul DIICOT, George Muscalu, însă el nu a făcut un anunț oficial în acest sens.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului din 6 ianuarie se află atât alegerea noii conduceri, cât și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2013, în mandatul procurorului Oana Schmidt-Hăineală - președinte - și al judecătorului Adrian Bordea - vicepreședinte.

Vezi și: LuJu: Bordea a demisionat din CSM pentru a opri domnia procurorilor

CSM are în componență 19 membri: nouă judecători și cinci procurori - aleși de magistrați în adunările generale ale instanțelor și parchetelor și validați de Senat, doi reprezentanți ai societății civile - aleși de Senat și trei membri de drept - ministrul Justiției, președintele ÎCCJ și procurorul general al României. Mandatul membrilor aleși este de șase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

AMR somează CSM

Asociația Magistraților din România a emis o scrisoare deschisă în atenția CSM, în ultima zi a anului 2013, în care invită instituția să dea dovadă de transparență, dar și de considerație față de magistrații pe care îi reprezintă, și să facă publice din timp candidaturile celor care vor să acceadă în 2014 la funcțiile de președinte și vicepreședinte ale forului, scrie luju.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel