Urmărește emisiunea live


Începe judecata în cazul lui Boșcodeală, acuzat de abuz în serviciu

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au decis începerea judecăţii dosarului Orizont în care primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

"Respinge cererile şi excepţiile formulate de către inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit în dosarul nr.68/P/2009 privind pe inculpaţii sus-menţionaţi, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se precizează în soluția pe scurt.

Pe 30 mai 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

- BOŞCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, primar al municipiului Buzău, judeţul Buzău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

- STANA VIORICA, la data faptelor, director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

- NICOLAE TRANDAFIR, la data faptelor, director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave
Conform procurorilor DNA, inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir, în calităţile menţionate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar, au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, deși terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni.

Faptele inculpaţilor au avut ca rezultat prejudicierea statului român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 ha. preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, precum şi prejudicierea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, prin lipsa de folosinţă a suprafeţei respective, cuantificată de reprezentanţii săi legali la valoarea de 11.528.760 lei. Statul român, prin Agenţia Domeniilor Statului Bucureşti, s-a constituit parte civilă în cauză. Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 11.528.760 lei, notează JurnaluldeBuzău.

Dosarul Orizont a fost înaintat spre judecare Tribunalului Dâmboviţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel