Incendiu Palat Braunstein, Iași. Cine sunt vinovații

Bianca Ştefan / 03 aug 2018 / 17:12 Salveaza PDF Comentarii
Incendiu
Descriere foto: Incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Palatul Braunstein din Iași. Potrivit reprezentanților municipalității, acesta a fost provocat de oamenii străzii.

Incendiu Palat Braunstein. "Potrivit primelor informaţii, incendiul a fost provocat de oamenii străzii, care au pătruns în cursul nopţii trecute pe scara comună cu blocul vecin de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi s-au adăpostit la etajul al treilea. Proprietarul imobilului, Primăria Municipiului Iaşi, a solicitat constructorului să ia măsuri suplimentare pentru a preveni intrarea persoanelor neautorizate în imobil", a declarat Dan Postolea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, potrivit Agerpres. 

Conform declaraţiilor sale, a ars parchetul din lemn pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi, un perete de rigips de aproximativ 15 metri pătraţi, două saltele şi diverse deşeuri textile şi lemnoase, valoarea daunelor fiind estimată la 1.200 de lei. 

"În acest moment incendiul este lichidat şi se inspectează clădirea pentru a se verifica dacă mai sunt şi alte pagube generate de apa folosită în timpul intervenţiei. Clădirea învecinată, în care funcţionează Hotel Select, nu a fost afectată", a declarat Dan Postolea. 

Incendiul nu afectează proiectul european de consolidare

El a ţinut să precizeze că incidentul din această dimineaţă nu afectează proiectul european de consolidare şi refuncţionalizare a Palatului Braunstein. 

Reamintim că Primăria Iaşi a solicitat şi are şanse foarte mari să obţină fonduri europene pentru consolidarea şi refuncţionalizarea Palatului Braunstein. În acest sens, municipalitatea a refăcut indicatorii tehnico-economici ai proiectului, valoarea actualizată a acestuia fiind de circa 16 milioane de lei, fără TVA.

Vezi și: Incendiu la Palatul Braunstein din Iaşi


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25