Incendiu în masivul Vulcan. Pompierii intervin de urgență

Sursa: ISU Alba
Sursa: ISU Alba

Pompierii din Alba intervin pentru un nou incendiu în masivul Vulcan, la limita cu Hunedoara.

Un nou incendiu a izbucnit duminică la limita judeţelor Alba şi Hunedoara, în masivul Vulcan, pe un versant stâncos, în subteran, motiv pentru care intervenţia de lichidare a focului este îngreunată, scrie Agerpres.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba intervine pentru supravegherea şi localizarea unui incendiu în masivul Vulcan, pe raza localităţii Ciuruleasa, la limită cu comuna Buceş. Incendiul se manifestă pe versantul stâncos al masivului, în subteran, iar din acest motiv acţiunea de lichidare este îngreunată. Nu există risc de propagare la locuinţe", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, căpitan Radu Botezan.

Potrivit acestuia, se acţionează cu 17 subofiţeri şi trei ofiţeri, precum şi cu două autospeciale cu capacitate mărită de trecere.

Din cauza reliefului, pompierii sunt nevoiţi să transporte apă inclusiv în pompe pe care le duc în spate.

Săptămâna trecută, zeci de pompieri din Alba au acţionat, timp de trei zile, pentru stingerea unui incendiu în zona Ciuruleasa, extins de pe raza judeţului Hunedoara. Suprafaţa totală afectată în Alba a fost atunci de 14 hectare, din care 9 hectare de litieră de pădure şi 5 hectare de vegetaţie uscată. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a acţionat miercuri şi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale, care a lansat un transport de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel