Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Incendiu bloc Sector 5. Ce nu spune nimeni despre garsonierele la 20.000 euro

Trafic București
Trafic București

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizaţie ISU la incendiu, și se pare că nici autorizaţie de construcţie.

Întrebarea este de ce ar vrea cineva să stea într-un astfel de bloc? Simplu: oamenii au fost încântați că au dat pe o garsonieră 20.000 de euro. România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul cetăţenilor care sunt proprietari ai unei locuinţe. 

Lumea se repede la cel mai mic preț și apoi se miră că ia țeapă de la agentul imobiliar. Nu se întreabă de ce dau doar 20.000 pe o garsonieră în condițiile în care prețul mediu este de vreo 40.000 - 45.000. Nu le pasă că locuința lor este făcută din materiale proaste și ieftine. Fiecare vrea câștig: pe de-o parte dezvoltatorii imobiliari, pe de altă parte, cumpărătorii care se bucură că nu au mai făcut credite, dar sunt proprietari! 


În plus, dacă ai dat 20.000 pe o garsonieră nouă, îți permiți să dai și 300 de euro pentru a cere opinia unui expert care să îți spună dacă merită banii sau nu. 

Asigurări... doar pentru ”fraieri”

Cea mai sigură formă de reglementare este firma de asigurare, spune jurnalistul Val Vâlcu. Dacă nu îți faci asigurare, de ce te muți? Gradul de asigurare, vorbim de polițele obligatorii, este foarte mic. De ce vii să te plângi că este corupție, că statul nu te ajută, dacă tu nu iți faci datoria de a plăti o sumă în caz de incendiu și alte probleme majore.

”Dacă nu ești asigurat, suportă-ți pagubele. Vrei să fiu solidar cu tine în condițiile în care tu nu îți faci poliță de asigurare?”, întreabă retoric jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel