Incendiu Balotești. Numeroase deficiențe la depozitul care a ars

Inspectorii de prevenire a incendiilor au aplicat mai multe amenzi în urma deficienţelor constate la depozitul din Baloteşti care a ars, marţi, aproape în totalitate. 

Potrivit Biroului de presă al ISU Bucureşti-Ilfov, pe data de 30 martie, a fost efectuat un control de prevenire, fiind constatate 17 deficienţe, sancţionate cu amendă de 15.500 lei. Printre deficienţele constatate se numără faptul că nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespunzătoare între depozite, lipsa sistemelor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor şi lipsa echipării cu mijloace tehnice/instalaţii de apărare împotriva incendiilor. 

În luna mai 2016 a avut loc un alt control al inspectorilor de prevenire, prilej cu care s-au constatat numeroase deficienţe, sancţionate cu amendă în cuantum de 17.500 lei. 

"Ca urmare a aspectelor semnalate prin procesul verbal de control din 29.06.2016, în data de 29.09.2016 a fost realizată o recunoaştere în teren, în plan operativ, de către Detaşamentul de Pompieri Otopeni, pentru identificarea vulnerabilităţilor şi cunoaşterea particularităţilor obiectivului, ţinând cont de starea potenţial generatoare de risc existentă", precizează sursa citată. 

Depozitele se încadrează în categoria construcţiilor care se supun procesului de avizare autorizare privind securitatea la incendiu. Legislaţia prevede dotarea spaţiilor cu instalaţii de detecţie, semnalizare, alarmare în caz de incendiu, precum şi instalaţie automată de stingere. 

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, construcţia nu se încadrează în categoria pentru care se poate dispune măsura de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, conform HG 915/2015. 

Incendiul a izbucnit marţi seară şi a afectat un depozit de mobilă, apoi un altul cu materiale plastice, lemnoase şi recipienţi aflaţi sub presiune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel