Incendiu Alba Iulia, fabrică de condimente. Pompierii încă intervin după 24 de ore

Incendiu - imagine ilustrativă
Incendiu - imagine ilustrativă

Zeci de pompieri intervin şi duminică pentru lichidarea incediului izbucnit în dimineaţa zilei de sâmbătă la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial Alba Iulia.

"Misiunea de intervenţie continuă şi pe parcursul zilei până la lichidarea tuturor focarelor de incendiu. Acţionează în continuare 30 de pompieri, cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi trei motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi", a transmis prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

Şi în timpul nopţii, echipajele au continuat să refuleze apa pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era confecţionată hala şi care s-au prăbuşit în urma incendiului.

În cursul zilei de duminică, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul, precum şi cele care au favorizat propagarea acestuia, menţionează ISU Alba.

O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă, sâmbătă, de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Declarațiile ISU, colonel Adrian Gruia

Societatea a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci "nereguli majore", a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin RO Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de incendiu, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Vezi și: Incendiu fabrică Alba Iulia - foto. Ministerul Mediului, intervenţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel