Incendii Grecia. Insula Evia, evacuare ca măsură de precauție

Circa 500 de persoane au fost evacuate din insula Evia, în apropiere de Atena, în urma unor incendii violente izbucnite duminică, la mai puţin de o lună de la cele mai distrugătoare incendii de pădure din istoria Greciei.

Localităţile Kontodespoti şi Stavros au fost evacuate ca măsură de precauţie, a anunţat guvernul, criticat aspru de opoziţie pentru felul în care a gestionat dezastrul de la sfârşitul lunii iulie. Toate efectivele regionale au fost transferate către zona sinistrată, a declarat pentru agenţia de presă ANA ministrul Agriculturii, Vangelis Apostolou, care s-a deplasat la faţa locului. Circa 250 de pompieri şi 62 de autospeciale pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiunea situată la 90 de kilometri nord de Atena.

Număr record de victime

Un număr de 94 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care a devastat, în data de 23 iulie, regiunea situată la est de Atena, distrugând staţiunea balneară Mati. Peste 30 de persoane sunt încă spitalizate. Guvernul grec i-a înlocuit din funcţii pe şefii poliţiei şi pompierilor după demisia ministrului care se ocupa de ordinea publică. Partidele de opoziţie au acuzat guvernul că nu a avertizat populaţia în legătură cu pericolul, că nu a dat dispoziţiile necesare pentru o eventuală evacuare a cetăţenilor şi că ar fi încercat să ascundă, timp de mai multe ore, proporţiile dezastrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel