Înaltă trădare. Vîlceanu a întors-o ca la Ploiești: Ciolacu să fie primul care spune ce înțelegeri a făcut!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Acuzații grave de la Cotroceni. PSD e în defensivă, invocând precedentul. Comunicatorii de partid, de la PNL și de la PSD, se contrează la televiziuni. A zis sau n-a zis președintele acest lucru? 

”PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. (...) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă” a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă acuzatoare la adresa PSD și a lui Marcel Ciolacu. 

Întrebat, la Antena 3, despre acest aspect, Dan Vîlceanu a afirmat că președintele a făcut acuzații de ”înțelegeri oscure” între PSD și UDMR în acest caz, precizând: ”eu n-am auzit președintele să acuze pe cineva de înaltă trădare”. 

”Domnul Ciolacu să fie primul care spune ce Dumnezeu de înțelegeri a făcut”

După ce Ana Maria Roman i-a spus că președintele a făcut și acuzații cu privire la o înțelegere între Marcel Ciolacu și Viktor Orban, Dan Vîlceanu a dat-o cotită, practic, și a răspuns: ”Domnul Ciolacu să fie primul care spune ce Dumnezeu de înțelegeri a făcut”. 

Reacția din PSD

Social-democratul Victor Negrescu a declarat, după această ultimă afirmație a liberalului, că PNL practică dublul limbaj. El a precizat că cei de la PNL ”nu mai recunosc ceea ce tocmai s-a declarat, ei au acuzat de înaltă trădare reprezentanți ai PSD și președintele Camerei Deputaților, totuși.”, amintind că PNL a mai făcut lucrul acesta în trecut. ”Și acum se va dovedi că nu sunt fondate acuzațiile, dar vorbim de un lucru care dăunează imaginii României și nu mai suntem credibili față de partenerii noștri” a mai spus Victor Negrescu. 

Contrele vin după ce autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Senatul, însă, a intrat în ședință de urgență pentru respingerea proiectului, pe care l-a și respins, după ce informația a ajuns în presă. Președintele Klaus Iohannis a ieșit, în acest context, cu acuzații grave la adresa PSD.  

Vezi, complet, declarația președintelui Klaus Iohannis: 

Bună ziua, dragi români!

Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!

Vă mulţumesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel