Înainte de bătălia pentru Herson, orașul ucrainean aflat sub ocupație rusă a rămas în beznă

Foto Pexels
Foto Pexels

Oraşul ucrainean sub ocupaţie rusă Herson, ai cărui locuitori sunt evacuaţi la ordinul autorităţilor locale către zone mai sigure, a rămas fără energie electrică, au informat duminică funcţionari proruşi, citaţi de agenţia rusă RIA Novosti, preluată de EFE, potrivit Agerpres.

"Nu este lumină electrică în tot oraşul. Aşteptăm informaţii (în legătură cu cele întâmplate)", a declarat un purtător de cuvânt al companiei de energie electrică HersonOblEnergo.

Duminică, autorităţile instalate de Rusia în regiunea Herson, anexată ilegal de Moscova în septembrie, au dat asigurări că Kievul concentrează o mare cantitate de tancuri şi blindate în apropierea acestei zone ucrainene, ceea ce ar dovedi, potrivit lor, că Ucraina se pregăteşte pentru o iminentă ofensivă.

"Concentrează tot mai multe echipamente. Sosesc multe blindate şi tancuri", a declarat viceguvernatorul prorus Kirill Stremousov, pe contul său de Telegram.

Funcţionarul prorus a adăugat că evacuarea civililor din Herson continuă.

Amintim că administraţia impusă de ruşi în oraşul ucrainean ocupat Herson a anunţat vineri o interdicţie permanentă de circulaţie, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Într-un mesaj video difuzat pe Telegram, guvernatorul adjunct Kiril Stremousov a afirmat că interdicţia este necesară "pentru a ne apăra oraşul de atacuri teroriste" - o referire la ofensiva ucraineană, precizează Reuters.

Anterior, Stremousov făcuse din nou apel la civili să părăsească Hersonul, anunţând că pe linia frontului au fost observate coloane de vehicule ucrainene şi că este posibil un atac.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri ideea evacuării civililor din regiunea Herson, care are o poziţie strategică lângă Crimeea şi a fost ocupată de forţele ruse la începutul invaziei în Ucraina.

Forţele ucrainene s-au apropiat în ultimele săptămâni de oraşul Herson, singura reşedinţă de regiune din Ucraina cucerită de ruşi. Comandamentul rus din Ucraina a recunoscut că se confruntă cu dificultăţi în regiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel