În Polonia au fost descoperite piramide mai vechi decât cele din Egipt

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În Polonia există piramide care sunt mai vechi decât cele de pe platoul Giza sau decât monumentul de la Stonehenge.

Piramidele sunt asociate cu Egiptul și puțini oameni își dau seama că pot fi găsite și în Polonia. De fapt, vizitatorii pot merge pe traseul piramidelor din centrul Poloniei, în regiunea Kujawy.

„Sunt morminte megalitice care au fost construite înainte de Stonehenge sau de piramidele egiptene”, a declarat Tomasz Maćkowiak, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale a Pădurilor de Stat din Poznań.

Potrivit lui Maćkowiak, vârsta piramidelor poloneze din această zonă este estimată la aproximativ 5.500 de ani și au fost construite de oameni care au călătorit din sud și s-au stabilit în zonă.

„Acele triburi practicau agricultura și creșterea animalelor”, a spus el.

Pietre de aproximativ 1,5 tone pentru construirea piramidelor din Polonia

Există șase astfel de camere funerare în pădurile din apropierea orașului Koło, cinci în Wietrzychowice și una este situată în Gaj Stolarski. Ambele zone alcătuiesc Parcul Cultural Wietrzychowice creat în 2006.

Maćkowiak a spus că primele morminte au fost descoperite în 1934. Lungimea lor varia de la 40 la 100 de metri și avea forma unui triunghi isoscel orientat spre nord.

Istoricii au aflat că bătrânii tribului au fost îngropați în acele morminte, inclusiv lideri tribali și preoți. Pentru a le construi s-au folosit bolovani neregulați și a fost nevoie de până la 30 de oameni pentru a transporta pietrele, dintre care unele cântăresc 1,5 tone. Cercetătorii cred, de asemenea, că animalele domestice au fost folosite pentru a ridica pietrele.

Maćkowiak a remarcat că în trecut existau mai multe astfel de morminte în Polonia. El a explicat că, pe măsură ce civilizația a progresat, oamenii din zonă au încetat să le mai construiască, dar fragmentele lor mai pot fi găsite pe câmpuri și drumuri. În plus, aceste morminte au servit adesea drept temelie pentru casele care au fost construite mai târziu.

A fost construit un traseu pentru turiști în apropierea Parcului Cultural Wietrzychowice, care include panouri informative care spun povestea din spatele mormintelor și proiectele arheologice care au ajutat la descoperirea lor.

Suprafața din districtul forestier Koło se întinde pe peste 11.000 de hectare în trei regiuni din centrul Poloniei, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel