În plină pandemie, Ungaria a fost printre singurele țări unde rata de ocupare a forței de muncă a crescut

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

În timp ce pandemia a dus la pierderea globală a 110 milioane de locuri de muncă, Ungaria și-a crescut rata de ocupare.

Datele macroeconomice oferă dovezi că strategia guvernului ungar de gestionare a crizelor pentru a compensa daunele provocate de pandemia de coronavirus funcționează, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

„A existat o diferență puternică între diferitele strategii guvernamentale, iar acum putem face un bilanț. Arată că toți cei care au suportat faptul că oricum ar exista șomaj în masă și nu au putut sau nu au vrut să prevină închiderea fabricilor au eșuat grav”, a spus el, adăugând că „pe de altă parte, măsurile Guvernului maghiar, care s-au concentrat pe prevenirea șomajului în masă și pe sprijinirea extinderii capacității companiilor, s-au dovedit a fi un succes absolut.”

În discursul său, el a numit „unic” faptul că în ultimul an și jumătate, motive nefinanciare și economice directe au declanșat o criză „uimitoare”. El a subliniat că peste 110 milioane de locuri de muncă au fost pierdute la nivel global, iar investițiile au scăzut cu 40%. Cu toate acestea, Ungaria a reușit să depășească această tendință și a reușit să-și crească rata de ocupare.

Szijjártó a anunțat un „succes absolut”

„Măsurile guvernului ungar, care s-au concentrat pe prevenirea șomajului în masă și pe sprijinirea extinderii capacității companiilor, s-au dovedit a fi un succes absolut”, a spus Szijjártó.

„Nu este o declarație pur politică, dar faptele demonstrează că strategia guvernului ungar care vizează atenuarea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus a avut succes”, a adăugat el.

Szijjártó a vorbit la anunțul unei investiții a companiei maghiare de prelucrare a alimentelor Pick Szeged Zrt. Statul va oferi 10,6 miliarde de forinți (29,4 milioane de euro) în sprijinul dezvoltării noii centrale, care presupune și instalarea de panouri solare în valoare de aproape 40 de miliarde de forinți, ceea ce contribuie la păstrarea a 1.900 de locuri de muncă.

Proiectul este menit să crească volumul vânzărilor de salam de specialitate cu aproximativ 25% până în 2030. Pick este renumit pentru salamul său acoperit cu mucegai alb, un mucegai care produce penicilină care apare în mod natural în timpul maturării salamului, potrivit RMX.

Planurile UE de combatere a schimbărilor climatice. Viktor Orban: O ”fantezie utopică”

Premierul ungar Viktor Orban a respins joi planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice ca fiind o "fantezie utopică", sugerând că măsurile ecologiste duc la creşterea preţurilor energiei în Europa, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

"Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii", a spus Orban la sosirea sa la summitul liderilor Uniunii Europene de la Bruxelles, făcând referire la măsurile propuse de UE cu privire la combaterea schimbărilor climatice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel