Cum poți fi condamnat în Iran doar pentru o fotografie

Sursa: agerpres
Sursa: agerpres

Un tânăr din Teheran a fost condamnat la închisoare după ce a publicat niște fotografii pe o aplicație de mesagerie instant.

În Iran, utilizarea unei aplicații de mesagerie instant este riscantă, iar difuzarea unor poze cu ajutorul aplicației poate îngrădi libertatea cuiva. Este și cazul unui tânăr din Teheran. Acesta a publicat, prin intermediul aplicației Telegram, o serie de fotografii de la o petrecere în care acesta era înconjurat de 14 femei îmbrăcate sumar.

Fotografiile au provocat indignarea puritanilor din republica islamică, unde portul vălului este obligatoriu pentru femei.

Bărbatul a încercat să se apere, spunând polițistilor că telefonul i-a fost furat, iar femeile din poze sunt surorile sale. În cele din urmă, Vahid nu a putut scăpa de arestare, iar atunci când a fost întrebat dacă regretă ce a făcut, el a mărturisit că publicarea fotografiilor a fost cea mai mare greșeală din viața lui.

Pe parcursul ultimelor opt luni, 609 bărbați și 114 de femei au fost arestați în Iran, fiind suspectați de infracțiuni informatice "economice, sociale și morale", informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel