Ilie Șerbănescu, despre situația ROMÂNIEI după oprirea gazelor în Ucraina

ilie serbanescu
ilie serbanescu

Rusia a oprit robinetul gazelor. Astfel, Ucraina nu mai primește gaz rusesc, după ce, luni, a expirat termenul de achitare a datoriei. În contextul dat, România nu va fi afectată, susține analistul Ilie Șerbănescu.

Analistul economic, Ilie Şerbănescu a spus în cadrul emisiunii Daily Income, că nu există niciun impact negativ asupra României, ca urmare a situaţiei din Ucraina.

"În momentul de față, România nu va fi afectată din două motive. În primul rând pentru că în cursul verii nu prea se importă gaze din Rusia. Problemele ar putea începe din iarnă, pentru că abia atunci sunt furnizate gaze din Rusia. În al doilea rând, în cazul celor care exploatează gaze românești din țara noastră nu există nicio problemă. Legat de ce se întâmplă în Ucraina și Rusia este o chestiune de măsurare a mușchilor. Este vorba, mai degrabă, despre un conflict dintre Occident și Rusia. Nu știu ce pune la bătaie Occidentul. Cred că Ucraina nu are bani în acest moment, de aceea Rusia a mărit miza în sensul că vrea să obțină altceva. Datoria trebuie plătită, iar Ucraina nu are bani ", a spus Ilie Șerbănescu la Antena 3.

VEZI ȘI: Russia Today: Ucraina NU mai primește gaze rusești. Cum comentează Radu Tudor și Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel