Ilie Carabulea, eliberare condiționată. Verdictul instanței

Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, ar putea fi eliberat condiţionat după trei luni de detenţie în Penitenciarul Aiud. 

UPDATE: Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, rămâne încarcerat, după ce Tribunalul Alba a admis luni contestaţia DNA împotriva sentinţei Judecătoriei Aiud potrivit căreia acesta ar fi putut fi eliberat condiţionat.

Tribunalul Alba a judecat luni contestaţia formulată de procurori în urma deciziei Judecătoriei Aiud din 30 august, prin care a fost admisă propunerea înaintată de Penitenciarul Aiud, respectiv de Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, privind liberarea condiţionată a omului de afaceri. Judecătoria Aiud a dispus atunci liberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii din data de 28 iunie 2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei.

Știrea inițială:

Tribunalul Alba judecă luni contestaţia formulată de procurori în urma deciziei Judecătoriei Aiud din 30 august prin care a fost admisă propunerea înaintată de Penitenciarul Aiud, respectiv de Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, privind liberarea condiţionată a omului de afaceri. În consecinţă, Judecătoria Aiud a dispus liberarea condiţionată a lui Ilie Carabulea de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii din data de 28 iunie 2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei. 

Carabulea a fost reprezentat în faţa instanţei Judecătoriei Aiud de un avocat din oficiu. 

Ilie Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiţionat înainte de expirarea duratei pedepsei de 1 an şi şase luni de închisoare primite pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. La vremea respectivă, o comisie constituită la nivelul Penitenciarului Aiud a aprobat propunerea ca Ilie Carabulea să poată fi liberat condiţionat, luându-se în calcul faptul că acesta a avut pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a înregistrat abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, desfăşurând activităţi lucrative la Bibliotecă unităţii, de la distribuire carte la inventariere fonduri de carte. 

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Ilie Carabulea a primit 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare. 

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel