Ilan Shor: "Nu fug din țară". Procuror: "Beneficiază de protecții"

În urma unor informații apărute în presă conform cărora Ilan Șhor ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, comunicatorii omului de afaceri anunță că este doar o insinuare.

Ilan Shor se află în Moldova și nu are niciun motiv sau intenție de a părăsi țara.

"Cum a declarat și anterior, Ilan Șor este deschis pentru colaborarea cu ancheta, răspunde la tote solicitările și apelurile organelor de drept și oferă toate informațiile solicitate de anchetatori", scrie într-un comunicat de presă citat de Deschide.md.

La rândul său, un procuror, fiind întrebat de statutul pe care îl are Ilan Shor, a spus: "Să facem o disensiune clară în ceea ce priveşte Ilan Shor. El este învinuit într-o cauză penală, acolo unde Procuratura Anticorupţie după cum foarte bine cunoaşteţi a depus demers prin care a solicitat măsura preventivă, aplicarea măsurii preventive în mod analogic şi faţă de acesta.

Însă în cauza în care investigăm acum cauza Filat, respectiv dânsul are un alt statul procesual. Reieşind din faptul că legea îi permite nemijlocit ca în cazul în care o persoană care vine şi face un denunţ cu privire la o infracţiune cu privire la o infracţiune de corupţie, până ca organul de urmărire penală să afle despre aceste circumstanţe, el beneficiază de alte protecţii. Nu faceţi o încurcătură între cazul Shor, care este în procedură şi când îl vom expedia în judecată veţi afla, şi cazul care este acum la moment".

[citeste si]

Amintim că în urma unui denunț de acum câteva zile al lui Ilan Shor, liderul PLDM, Vlad Filat a fost reținut joi seara fiind învinuit pentru acte de corupție și trafic de influență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel