Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală în comerţul online

Mai multe percheziţii au loc joi în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului online.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 700.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis Agepres.

'Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare (în judeţele Mureş, Sibiu, Cluj şi în municipiul Bucureşti) într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală. Acţiunea desfăşurată a vizat documentarea legalităţii înregistrării cheltuielilor unei societăţi comerciale din judeţul Sibiu, specializată în comerţul online', se precizează în comunicat.

Din cercetările efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş reiese că impozitul pe profit şi TVA au fost diminuate cu ajutorul unei societăţi din Târgu Mureş, prin înregistrarea de cheltuieli fictive cifrate la aproximativ 1.800.000 de lei. Firma din Târgu Mureş ar fi declarat ulterior livrări către societatea specializată în comerţul online, suma livrărilor fiind egală cu suma achiziţiilor declarate.

'Totodată, sume importante de bani ar fi fost transferate succesiv către trei societăţi comerciale din ţară şi alte patru societăţi din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacţii ar fi fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale', se mai arată în comunicat.

În acest dosar au fost emise patru mandate de aducere în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. La descinderi participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Sibiu şi Cluj, de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel