Igor Grosu, desemnat pentru funcția de premier al Republicii Moldova

Igor Grosu, desemnat pentru funcția de premier al Republicii Moldova  /  Sursă foto: Facebook Igor Grosu
Igor Grosu, desemnat pentru funcția de premier al Republicii Moldova / Sursă foto: Facebook Igor Grosu

Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de premier al Republicii Moldova.

Maia Sandu a înaintat candidatura președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de premier. Decizia a fost anunțată după consultările cu fracțiunile parlamentare de astăzi, 16 martie.

„Am luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier. Având în vedere că nu există un candidat care să fie de o majoritate parlamentară, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de premier și i-am cerut domnului candidat să pregătească programul și să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că a aflat despre retragerea Marianei Durleșteanu după ce s-au încheiat consultările cu fracțiunile parlamentare.

Mariana Durleșteanu a retras candidatura

Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura. Despre retragerea candidaturii ei la funcția de premier, Durleșteanu a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, în timp ce deputații fracțiunii PSRM se află, la Președinție, la consultările cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Marți dimineață, 16 martie, la Președinție au început rundele de consultări. Deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău vor discuta cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.

Până acum, șefa statului a avut întrevederi cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei DA, Partidului ȘOR, PRO Moldova, Partidului Democrat și Platformei DA, precizează Ziarul de Gardă.

VEZI ȘI: Criză politică la Chișinău. Maia Sandu va avea noi consultări privind desemnarea unui premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel