Igor Dodon, fanul călătoriilor în Rusia

Bogdan Cotigă / 06 aug 2018 / 20:38 Salveaza PDF Comentarii
dodon putin
Descriere foto: dodon putin

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a deplasat cel mai des în Rusia de când a venit la putere în iarna anului 2017, potrivit portalului Unimedia.

Vizitele frecvente ale lui Dodon la Moscova se explică 'prin interesul vizibil de a se interconecta cât mai strâns şi la diverse niveluri cu elitele ruse din domeniul politic, economic, cultural şi religios', explică analistul politic moldovean Dionisie Cenuşă, în opinia căruia 'interacţiunea excesivă a lui Dodon cu reprezentanţii statului rus este determinată de absenţa unor alternative pe alte direcţii geografice'.

Vizitele camuflează slăbiciuni

Potrivit lui, plecările dese ale actualului preşedinte moldovean în Rusia vin să camufleze 'slăbiciunile reale pe care le are funcţia de preşedinte, mai ales când acesta mai este suspectat de alianţe conjuncturale cu guvernul' actual. 'Evident, concentrarea pe relaţia cu Rusia generează un monopol în transferul de imagine către Partidul Socialist, de care formaţiunea proprezidenţială are nevoie la viitorul scrutin', mai spune el. În acelaşi timp, acesta apreciază că 'Igor Dodon ar trebui să fie precaut cu datoriile pe care le acumulează faţă de Kremlin şi pe care va trebui sa le plătească' dacă Partidul Socialist va câştiga alegerile parlamentare în iarna anului viitor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25