Identitatea criminalului în serie Zodiac ar fi fost descoperită după 50 de ani

Foto ilustrativ de Republica de la Pixabay
Foto ilustrativ de Republica de la Pixabay

Anchetatorii independenți susțin că ar fi descoperit, după 50 de ani, Identitatea criminalului în serie Zodiac. De cealaltă parte, agențiile de aplicare a legii din SUA spun că încă investighează cazul.

Case Breakers, o echipă formată din 40 de foști anchetatori din agenții ale statului, susține că l-a identificat pe „Zodiac Killer”, un criminal în serie a cărui identitate a fost un mister timp de 50 de ani. Cu toate acestea, agențiile de aplicare a legii din SUA spun că încă investighează cazul. 

Un comunicat de presă arată că anchetatorii independenți l-ar fi identificat pe „Zodiac Killer” folosind noi dovezi fizice și criminalistice și informații de la martori oculari, scrie CNN.

Totuși, în comunicat se precizează că bărbatul care ar fi fost „Zodiac Killer” a murit în 2018. În ciuda eforturilor, CNN nu a reușit să-i contacteze pe membrii familiei sale. 

Criminalul în serie „Zodiac” este considerat responsabil de comiterea a cel puțin cinci crime în nordul Californiei, în anii 1968-1969. Case Breakers susține, de asemenea, că „Zodiac Killer” a ucis-o și pe Cheri Jo Bates, în 1966, în Riverside, California, lucru infirmat de ofițerul de informații publice al Departamentului de Poliție din Riverside, Ryan Railsback.

SFPD și FBI spun că dosarul este încă deschis 

 

Departamentul de Poliție din San Francisco (SFPD) a confirmat pentru CNN că dosarul „Zodiac Killer” este încă deschis, iar FBI a precizat că „nu avem informații noi pe care să le facem publice în acest moment".

Criminalul în serie „Zodiac” a devenit sursă de inspirație pentru regizori de filme, scriitori și creatori de jocuri video pentru că a scris scrisori către poliție și presa locală până în 1974, uneori codate, în care se lăuda cu crimele sale. „Zodiac Killer” susținea că a ucis până la 37 de persoane.

VEZI ȘI: A fost DESCIFRAT un mesaj codificat trimis de criminalul „ZODIAC”

Un polițist militar a recunoscut înainte de a se sinucide că este "Le Grêlé", un alt cunoscut criminal în serie

Un fost polițist militar a recunoscut înainte să se sinucidă că este "Le Grêlé", pseudonimul acordat unui individ care a comis mai multe crime și violuri în Paris, între 1986 și 1994, transmite BBC.

Printre faptele atribuite lui "Le Grêlé" se numără și uciderea lui Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani, dată dispărută după ce nu s-a prezentat la școală.

Avocatul care reprezintă familiile victimelor, Didier Saban, a declarat că "Nu vom cunoaște niciodată toate crimele comise de Le Grêlé."

"Le Grêlé" este legat de cel puțin patru crime și șase violuri. Sinuciderea lui François Vérove, așa cum a fost identificat fostul polițist militar, a lăsat familiile victimelor fără multe răspunsuri. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel