ICCJ: Alina Bica, Dorin Cocoș și Alin Cocoș rămân după gratii

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca omul de afaceri Dorin Cocoș,  fiul său, Alin Cocoș, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și Ionuț Mihăilescu să rămână în arest preventiv în dosarul retrocedărilor, transmit televiziunile de știri.

În cazul fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, magistrații au hotărât că acesta va rămâne sub control judiciar.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

În faţa judecătorului, Dorin Cocoş a recunoscut că i-a oferit, prin intermediari, un teren în Snagov Alinei Bica pentru ca aceasta să faciliteze acordarea de despăgubiri de la ANRP. De transferul efectiv al terenului, s-a ocupat fiul lui Dorin Cocoş, Alin.

Fosta şefă DIICOT Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Videanu fiind sub control judiciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel