Iaşi: Primarul Chirica anunţă că va fi introdusă taxă de vizitare la Muzeul Municipal

Primarul Mihai Chirica a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor fi introduse taxe de vizitare la Muzeul Municipal din Iaşi, acestea variind de la 1 la 5 lei.

"Nu este foarte simplu să înfiinţăm un muzeu. În momentul de faţă avem în administrarea noastră peste 396 de piese muzeale de patrimoniu. Vom introduce taxe de vizitare. Taxele vor fi reduse. Preţul unui bilet este 5 lei, pensionarii şi posesorii de carduri Euro26 vor plăti 3 lei, iar elevii şi studenţii care nu vin într-o formă organizată vor plăti doar un leu", a spus primarul Mihai Chirica, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, de gratuitate vor beneficia delegaţiile oficiale şi alte delegaţii cu caracter cultural, angajaţii reţelei muzeale ale Ministerului Culturii, elevii şi studenţii români dinafara graniţelor ţării, copiii preşcolari, copiii cu vârste de până în 18 ani care au nevoi speciale, cei cu vârste de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri speciale de protecţie. De asemenea, copiii şi elevii vor beneficia de gratuitate pe perioada vacanţelor.

Tot de gratuitate beneficiază persoanele cu handicap şi însoţitorii, veteranii, văduvele de război, grupuri organizate de elevi şi studenţi.

Mihai Chirica a mai precizat că orice persoană beneficiază de gratuitate la vizitarea Muzeului Municipal în prima miercuri din lună, de Ziua Naţională şi de Ziua Internaţională a Muzeelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel