Iaşi: Concurenţă pentru proiectarea a cinci creşe pentru municipalitate

Reprezentanţii municipalităţii ieşene au anunţat că sunt nouă firme s-au arătat interesate de contractarea serviciilor de proiectare a cinci noi creşe.

Purtătorul de cuvânt în cadrul Primăriei Iaşi, Dan Postolea, a declarat că pentru proiectarea celor cinci creşe, pentru care municipalitatea are o prevedere bugetară de 450.000 lei, procedura de achiziţie publică a atras nouă oferte. La licitaţie s-au înscris firmele Artca SRL, Chiriţă T. Marian Jan - Birou Individual de Arhitectură, Conpac Arhitect SRL, Hentza Business SRL, Mihul SRL, Pencraft SRL, Simpa Consult SRL, Total Business Land SRL şi Trust AVB SRL, citează Agerpres.

"Firma câştigătoare va avea la dispoziţie trei luni pentru a livra un proiect tip, modular, structurat pe module de patru, şase şi opt săli de grupă, în funcţie de suprafaţa de teren disponibilă, precum şi alte studii şi avize. Creşele vor fi proiectate şi apoi construite pe amplasamente libere identificate de municipalitate şi aflate pe bulevardul Tudor Vladimirescu, şoseaua Iaşi - Voineşti, strada Stindardului şi, respectiv, două pe strada George Emil Palade. După proiectare, care va oferi şi preţurile estimative, lucrările de construire efective vor fi bugetate şi ar putea începe în 2020", a explicat Dan Postolea.

În prezent, Direcţia Creşe, care se află în subordinea Primăriei Iaşi, gestionează 11 creşe cu o capacitate de 975 de locuri pentru copii. Pentru anul şcolar 2019-2020 au fost primite 905 solicitări de înscriere pentru 325 locuri disponibile. Situaţia este cauzată de faptul că la două dintre creşe, Creşa nr 1 şi Creşa nr 10, au început lucrările de modernizare şi extindere. Pentru a remedia situaţia, autorităţile locale au transformat Hotelul Municipal în creşă pentru 160 de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel