Ianis Hagi, transfer de Liga Campionilor și o lovitură financiară pentru Viitorul

Transferul lui Ianis Hagi pare a ajunge la finish, după ce s-a aflat că va semna cu Genk, campioana Belgiei.

Ianis Hagi, este unul dintre cei mai ofertati jucatori, în special după EURO 2019, acolo unde Romania U21 a ajuns până în semifinale. Ianis a fost pe lista de transferuri a unor cluburi precum Anderlecht, Sevilla, Barcelona sau Ajax, precum și un club din Premier League, însă alegerea a fost alta: Genk, campioana Belgiei, care va juca în grupele UEFA Champions League.

Suma vehiculată este de 10 milioane de euro, care vor ajunge la echipa lui Gheorghe Hagi, dacă trecerea fiului său la Genk se concretizează, relatează TelekomSport. Această sumă va reprezenta de departe cel mai puternic tun financiar dat de 'Rege' în cei 10 ani de când a înfiinţat clubul Viitorul şi Academia Gheorghe Hagi. Contractul va avea o durată de cinci ani.

Conform sursei citate, din 2009 până în prezent, Viitorul a încasat nu mai puţin de 25,88 de milioane de euro din vânzarea de jucători, la această sumă nefiind calculate şi cele 10 milioane de euro care urmează să intre în conturile clubului în schimbul lui Ianis Hagi.

Până acum, recordul de transfer era deţinut de Răzvan Marin, care în total a adus 4,8 milioane de euro în conturile clubului, din suma iniţială de transfer la Standard Liege, dar şi prin procentele revenite în urma transferului de la Standart la Ajax.

Citește și: Ianis Hagi transfer - Gică Popescu confirmă interesul Barcelonei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel