Hurezeanu: Justiția pompează dosare. Defilarea cu cătușe, intimidare de tip medieval

Analistul politic Emil Hurezeanu consideră că articolul de opinie din New York Times despre "mania" anticorupției din România spune "pentru prima oară lucruri în parte adevărate. Hurezeanu crede că "defilarea cu cătușe" și "arestul preventiv ca regulă generală" conțin un mesaj de intimidare "de tip medieval".

"E un articol care spune pentru prima oara lucruri, în parte adevarate, după parerea mea. Show-ul cătușelor, purpwalk se numeste asta, toată jucăria asta (...) - e o promenadă, cam multă promenadă, cam multe cătușe, gulerele albe, chiar dintr-o furie suprajustițiară, de tip <> scrie autorul, sunt aruncați foarte repede în arestul preventiv. E adevarat că în (George) Orwell, arestul preventiv este unul dintre instrumentele dictaturilor în devenire sau dictaturilor identificabile. Articolul este interesant pentru că - lăsând la o parte furiile și poate chiar isteriile pe care le va declanșa în armatele justițiarilor, mai degrabă justițiariștilor români - totuși, problema asta, a justiției calitative, nu cantitative - unul din 10 parlamentari e arestat, 40% din președinții de Consilii Județene, toti mogulii de presă, -  mogulași, moguloi - de la Adamescu, trecând prin Vântu sau Sârbu, până la protectorul Elodiei", a spus Hurezeanu, miercuri seară, la Digi 24.

"The New York Times" avertizează: Campania anti-corupție din România poate conduce la abuz de putere. Băsescu a folosit-o pentru a-și ataca adversarii

"Toata lumea asta a intrat într-un tremolo destul de neconcludent pentru felul în care evoluează România. Încă n-am stabilit foarte bine raporturile dintre evoluția instituțiilor democratice românești, bunăstarea cetățenilor, inclusiv speranța lor îndreptățită în mai multă justiție, chiar funcționarea justiției, care e evident că există, și acest ansamblu, precum corul Alexandrov al Armatei Sovietice, care pompează dosare, mai ales de incriminare, de acuzare, în neștire. Cineva trebuie să se mai gândească și la asta", a afirmat jurnalistul.

"Una din marile probleme este: unu, defilarea cu cătușele și, doi, arestul preventiv ca regulă generală. Dacă aceste două realități supradimensionate, care au un mesaj scenic, teatral, de intimidare, de tip medieval vor fi diminuate sau puse în surdină atunci lucrurile ar cam trebui să intre în normal (...). De ce ne ținem noi fotbaliștii și președintii de cluburi în inchisoare și tremuram de mânie când dl Popescu ar putea fi grațiat după ce și-a recunoscut fapta și și-a plătit imediat înapoi milionul. În ce lume suntem, într-o lume intrasigentă care caută dreptatea cu orice preț", a mai spus Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel