Hurezeanu: Băsescu, trimis cu misiune în Israel

Analistul politic Emil Hurezeanu crede că vizita președintelui Traian Băsescu în Israel înseamnă mai mult decât ar putea să pară la prima vedere. Hurezeanu spune că o vizită a unui șef de stat în Israel, o zonă foarte sensibilă din punct de vedere politic, nu poate fi doar de rutină, vorbind despre o "misiune" a lui Băsescu în Orientul Mijlociu.

"Vă aduceți aminte că domnul Ponta a spus că Victoria Nuland a venit la București pentru discutarea unui subiect tabu, confidențial, care se va discuta doar în CSAT? Acest subiect a fost confirmat și de alți lideri români. A existat acest subiect, pe care l-a discutat la telefon cu mai mulți lideri români însuși secretarul de stat Kerry. Este foarte posibil ca domnul Băsescu, - într-o suită mai lungă a liderilor români cu cunoaștere a regiunii, cu toate dosarele actualizate ale contactelor vechi și nuanțate între București și lumea arabă, între București și lumea israeliană – să fi venit într-o misiune mult mai angajată și mai interesantă decât ar putea să pară la prima vedere. Nicio vizită în Israel nu este o vizită de rutină, având în vedere situația foarte fluidă din regiune", a spus Emil Hurezeanu, luni seara, la Digi 24.

"Totuși, Băsescu reprezintă o categorie de politicieni foarte informați în legătură cu ceea ce se întâmplă în Orientul Apropiat. Țineți cont de legăturile domnului Băsescu în relațiile cu Siria. Asta spune ceva despre felul cum se digeră în mod particular relațiile României cu acest colț de lume. Aș spune că România este țara cu relațiile cele mai particularizate cu lumea arabă și cu Israelul", a mai precizat jurnalistul.

SUA, prin secretarul de stat John Kerry, depun eforturi consistente pentru ca Palestina și Israel să semneze un acord de pace. Israelul este un dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel