Hurezeanu: Băsescu glumea. Nu mai vrea două luni la Cotroceni

hurezeanu
hurezeanu

Analistul politic Emil Hurezeanu spune că declarația lui Traian Băsescu despre prelungirea mandatului său cu numărul de luni în care a fost suspendat este o glumă menită să-i atenționeze pe adversarii săi politici.

"Știam că există echipe de specialiști, înțeleg că Ponta îi trimite pe Cazanciuc și Corlățean la consultări. Exemplele date de Băsescu în legătură cu încălcarea clauzelor de politică externă nu m-au convins. Băsescu a fost simpatic azi, faptul că recurge la bunul lui simț clasic, ce ține de un simț al realității, când spune Aveți grijă să nu vă mai stau 2-3 luni pe cap...E o glumă bună. Se antrenează, nu e un președinte jucător în rezervă, ci un președinte jucător antrenat", a declarat Hurezeanu, luni seara, la Digi24.

Politologul opinează că argumentele lui Traian Băsescu despre legătura sa constituțională cu justiția la nivel ierarhic superior sunt pertinente.

"Pe de altă parte, nu văd de ce Ponta ca premier, ca șef al politicii interne și externe să nu aibă o părere similară cu a majorității partenerilor noștri în legătură cu recunoașterea Kosovo ca stat, nu văd de ce nu ar fi egalul lui Merkel și al lui Hollande. Nu are voie să aibă o opinie pe politica externă? Nu a făcut declarația într-un consiliu european, la o reuniune internațională. Are libertatea de a avea opinii", spune analistul.

Președintele Traian Băsescu, întrebat despre o a treia suspendare, a declarat, vineri, că s-ar putea să-și aducă aminte că mandatul său e de cinci ani și să vrea să și-l prelungească cu numărul de luni în care a fost suspendat.

"E o glumă, de genul 'dacă văd că vă mai jucați mult'... Nici nu cred că vrea să stea două luni. El nu a ieșit din președinție prin demisie, a fost suspendat", e de părere Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel