Hunter Killer, filmul interzis în Rusia și Ucraina

Astra Film Festival
Astra Film Festival

Ministerul rus al Culturii a anulat in extremis lansarea prevăzută joi a filmului hollywoodian 'Hunter Killer', în care militarii americani îl salvează pe preşedintele rus şi împiedică declanşarea unui al treilea război mondial, invocând motive administrative.

'Compania de distribuţie nu a furnizat la timp copia filmului la calitatea necesară vizionării la cinemateca de stat Gosfilmofond', a informat Ministerul Culturii într-un comunicat pentru a justifica interdicţia difuzării filmului. Adaptare a cărţii scrisă de George Wallace şi Don Keith, 'Hunter Killer' prezintă povestea unui comandant de submarin american lipsit de experienţă, obligat să facă echipă cu o unitate a Navy Seals în apele Oceanului Arctic pentru a veni în ajutorul preşedintelui rus.

Film interzis și în Ucraina

Şeful statului este ţinut prizonier de un grup de terorişti ruşi conduşi de ministrul Apărării, care pregătesc o lovitură de stat ameninţând să declanşeze al treilea război mondial. Filmul, în care joacă Gerard Butler şi Gary Oldman, trebuia să fie lansat în 850 de săli de cinema din Rusia. În România, filmul a avut premiera săptămâna trecută, sub numele de 'Operaţiunea 'Hunter Killer'. În septembrie, 'Hunter Killer' a fost deja blocat în Ucraina în baza unei legi introduse recent în contextul tensiunilor ruso-ucrainene şi care interzice filmele ce glorifică armata rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel