Urmărește emisiunea live


”Hotelul fantomă” din Phenian își dezvăluie secretele

Primele imagini ale unui mega-proiect imobiliar în formă de piramidă, amplasat în capitala Coreei de Nord și demarat în urmă cu aproape 25 de ani, au fost date publicității. Din cauza tergiversărilor lucrărilor de construcție, hotelul Ryugyong din Phenian s-a bucurat de-a lungul timpului și de alte apelative, precum ”hotelul fantomă” sau ”hotelul blestemat”, potrivit dailymail.co.uk.

La Hotelul Ryugyong, primele lucrări au fost demarate în 1987, iar intenția Coreei de Nord era ca el să simbolizeze supremația economică a țării. Doar că, după un sfert de secol, proiectul imobiliar, care afișează la exterior ferestre strălucitoare și turnuri ce-ți poartă gândul la un hotel futurist și de lux. este doar o cochilie de beton abandonată, al cărui interior seamănă cu un parc auto cu mai multe etaje, cu podele din beton și coloane goale.

Din păcate, din lipsă de fonduri, după puțin timp, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, pentru ca în 2008, acestea să fie reluate, însă hotelul nu a fost deschis încă pentru public.

Deși s-a dorit ca hotelul să fie deschis în aprilie, pentru a onora aniversarea a 100 de ani de la nașterea fondatorului națiunii Kim Il-Sung, liderul nord-coreean Kim Jong-Il a fost nevoit să oprească construcția din cauza unor probleme economice.

După 25 de ani, hotelul Ryugyong continuă să fie o pată ciudată pe orizontul capitalei Coreei de Nord, devenind de-a lungul vremii o clădire căreia i s-au atrbuit și ale nume, cu trimitere la stagnarea lucrărilor, precum "hotelul blestemat", "hotelul fantomă".

”Hotelul enorm rămâne o sursă de fascinație și ridicol pentru lumea din afară”, dar se așteaptă ca mega-construcția să fie finalizată în doi-trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel