Linșajul adolescentului rom: Hollande reacționează. MAE cere explicații

Președintele Franței, Francois Hollande, și premierul Manuel Valls au condamnat agresiunea unui grup de persoane asupra unui român de etnie romă, în vârstă de 16 ani, care a fost găsit mai mult mort decât viu într-un cărucior de supermarket.

Darius, un adolescent de etnie romă din România, a fost găsit inconștient, vinerea trecută, la Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. El a fost sechestrat de un grup de persoane care l-au bătut și, ulterior, abandonat într-un cărucior de supermarket. Tânărul român era bănuit că a jefuit apartamentul unei femei din cartier.

Preşedintele Francois Hollande a denunţat, marţi, actele "incalificabile şi nejustificate", care contravin tuturor principiilor pe care se fondează statul francez, după agresarea unui adolescent rom în regiunea pariziană, relatează AFP.

Palatul Elysee a anunţat că Hollande "cere angajarea tuturor mijloacelor pentru găsirea autorilor acestei agresiuni".

Contactat de Le Monde, și premierul Franței, Manuel Valls, a reacționat, marți dimineață, solicitând ca "cei responsabili de acest act inacceptabil să fie găsiţi cât mai rapid, pentru a răspunde de acţiunile lor în faţa justiţiei".

Într-un comunicat remis DC News, ministerul Afacerilor Externe "solicită autorităţilor franceze să clarifice în cel mai scurt timp circumstanţele în care s-au produs evenimentele de la Pierrefitte-sur-Seine, din data de 13 iunie 2014, relatate de mass-media".

Linșaj: copil român bătut cu bestialitate în Franța

"De asemenea, MAE îşi exprimă aşteptarea ca autorităţile franceze să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi aducerea în faţa justiţiei a persoanelor responsabile de atrocităţile comise asupra unui cetăţean minor presupus de origine română. Ministerul Afacerilor Externe consideră cu totul incalificabil actul căruia i-a căzut victimă minorul agresat în localitatea franceză Pierrefitte-sur-Seine. Un asemenea act nu îşi găseşte absolut nicio justificare.

Autorităţile române apreciază luările publice de poziţie la cel mai înalt nivel ale autorităţilor franceze (Preşedinte, prim-ministru, ministru de interne), cu privire la acest caz. Totodată, MAE constată cu maximă preocupare faptul că asemenea acte incalificabile, de o violenţă extremă, cărora le cad victime cetăţeni europeni, inclusiv români, sunt, într-o anume măsură, şi rezultatul manifestării publice de atitudini xenofobe şi, adesea, rasiste, din ce în ce mai prezente în abordările unora dintre politicienii din spaţiul european", se mai arată în comunicatul MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel