Hilary Clinton, pusă în dificultate. Dezvăluirile Wikileaks

Suporterii lui Bernie Sanders și-au exprimat sâmbătă furia și sentimentul că au avut dreptate, după dezvăluirile Wikileaks de vineri. Sanders a fost învins de Hillary Clinton în competiția pentru poziția de candidat la președinția SUA din partea Partidului Democrat. 

Site-ul Wikileaks a publicat sute de e-mailuri ale lui John Podesta, șeful de campanie al candidatei democrate. Unele dintre acestea conțin remarci făcute de Clinton în 2013 și 2014, după încheierea mandatului ei de secretar de stat, în întâlniri private cu bancheri și oameni de afaceri, pentru care a fost plătită, notează Agerpres.

Clinton a refuzat să facă publice discursurile sale, dar transcrierile de pe Wikileaks — a căror autenticitate nu a putut fi verificată și pe care campania democrată a refuzat să le confirme — arată că ea sprijină comerțul global neîngrădit și interesele marii finanțe, ceea ce ar putea-o costa voturi din partea simpatizanților lui Sanders, tineri și cu opinii de stânga.

[citeste si]

Clinton visează la o piață comună bazată pe liberul schimb și consideră că industria financiară trebuie lăsată să se autoreglementeze, notează și AFP. Recent, în timpul campaniei electorale, ea s-a pronunțat însă împotriva Parteneriatului Trans-Pacific, tratatul de liber schimb dintre SUA și 11 țări din zona Pacificului.

"Este o ilustrare foarte clară a motivului pentru care există o neîncredere fundamentală a progresiștilor în Hillary Clinton", a declarat președinta unei organizații de lobby, citate de Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel