Hawaii, la capacitate maximă după ridicarea restricțiilor. Autoritățile vor limitarea turiștilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Celebra destinație de vacanță Hawaii fost asediată de turişti americani. Autoritățile studiază un plan de limitare a intrărilor.

Autoritățile din Hawaii au ridicat restricţiile şi permit călătorilor americani complet vaccinaţi să treacă peste testele dinaintea călătoriei. Venirile în Maui s-au întors deja la nivelul pre-pandemic, iar companiile locale se luptă să satisfacă cererea bruscă, după multe luni de închidere, scrie Mediafax. 

Autoritățile au apelat la companiile aeriene americane, solicitându-le să limiteze capacitatea privind pasagerii către Hawaii. Oficialităţile locale au impus, de asemenea, o nouă taxă turistică, pentru a compensa impactul pandemiei asupra economiei locale.

Afacerile și-au revenit în forță 

În Oahu, autobuzele de turism şi maşinile de închiriat au revenit în forţă. „În timpul pandemiei, oamenii de aici şi-au dat seama cât de bine este să nu ai atât de mulţi turişti”, a declarat activistul KC Connors, care se întreabă: „Dacă Oahu este deja plin la această fază de redeschidere, ce se va întâmpla când se vor întoarce vizitatorii internaţionali?”.

În timp ce insulele se luptă să gestioneze nivelurile actuale de supraaglomerare turistică, Autoritatea pentru Turism din Hawaii dezvoltă „Planul de acţiune pentru gestionarea destinaţiilor din Oahu”.

„Preocupările legate de Oahu sunt foarte asemănătoare cu cele ale celorlalte insule: sunt prea mulţi vizitatori. Încercăm să înţelegem ce putem face pentru a limita sosirile şi pentru a gestiona mai bine volumul de turişti”, a declarat directorul HTA, Caroline Anderson.

Și în Veneţia autoritățile își doresc mai puţini turiști, dar care să cheltuiască mai mult

La finalul celui de-al doilea sezon estival cu mai puţini vizitatori şi venituri mai mici, Veneţia se pregăteşte pentru un moment în care va redobândi titlul de una dintre principalele destinaţii turistice ale lumii, transmite Bloomberg, scrie Agerpres. 

Însă, dacă edilii Veneţiei vor avea câştig de cauză, eventuala revenire la normalitate după pandemie nu va include obişnuitele "hoarde" de turişti care petrec o singură zi în oraşul canalelor.

Locuitorii Veneţiei se plâng de mult timp de vizitatorii care stau doar o zi şi cheltuiesc puţin în oraşul lor, aglomerează laguna şi canalele şi agravează problemele de mediu.

Ce speră edilii orașului 



Acum, după două sezoane turistice afectate de pandemie, edilii oraşului speră că locuitorii sunt gata pentru o schimbare radicală a politicii în domeniul turismului. Anul viitor, autorităţile locale intenţionează să introducă un sistem de rezervări pe bază de taxă pentru vizitatorii care nu stau peste noapte în Veneţia. Susţinătorii acestui plan susţin că datele care vor fi colectate prin acest proiect vor permite edililor să se pregătească mai bine pentru perioadele cu un aflux mare de vizitatori, cum este carnavalul anual, dar şi să îmbunătăţească infrastructura de la transport şi prezenţa poliţiei.

Veneţia, care în acest an va sărbători 1.600 de ani de la înfiinţare, colectează deja informaţii de pe urma traficului pe reţelele de telefonie mobilă şi a camerelor video de supraveghere, utilizând o nouă cameră de control care a fost finanţată, parţial, de Uniunea Europeană. Astfel, municipalitatea poate urmări viteza de deplasare a ambarcaţiunilor cu motor şi chiar şi a gondolelor. De asemenea, poate grupa pe naţionalitate vizitatorii şi urmări deplasarea lor de la un obiectiv turistic la altul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel