Hans Klemm, decorat regal de Custodele Coroanei Române, Margareta

Hans Klemm
Hans Klemm

Custodele Coroanei Române, Margareta, va conferi, vineri, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Potrivit Biroului de presă al Casei Regale, evenimentul va avea loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Elisabeta, începând cu ora 19,00.

Alături de medalia "Regele Mihai I pentru Loialitate" şi de Crucea Casei Regale a României, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" este o distincţie ce se acordă prin decizia şefului Familiei Regale a României, precizează site-ul familiaregala.ro.

Decoraţia regală "Nihil Sine Deo"

Instituită la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Regelui Mihai I, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Decoraţia poate fi acordată ambasadorilor sau foştilor ambasadori români sau străini care au adus o contribuţie incontestabilă relaţiilor României cu lumea, dar şi unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă acestor criterii.

Posesorii decoraţiei regale "Nihil Sine Deo" vor sărbători Ziua Decoraţiei în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naştere a Regelui Carol I (1839) şi ziua în care a fost ales domnitor al Principatelor Române Unite (1866).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel