Hala Matache rămâne pe amplasamentul actual şi va fi conservată până la restaurare

matache
matache

Hala Matache rămâne pe amplasamentul actual şi nu va fi afectată de lucrările la diametrala Berzei-Buzeşti, iar până la restaurare vor fi luate măsuri de conservare şi punere în siguranţă a monumentului istoric au decis reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale.

"În vederea consolidării consensului apărut în urma dezbaterii publice din 15 iulie, referitor la diametrala Berzei-Buzeşti, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au hotărât implementarea unor soluţii pentru protecţia monumentelor istorice şi valorilor de patrimoniu construit şi pentru demararea unui proces de abordare integrată a aspectelor sociale, economice, de circulaţie, mediu natural şi construit", se arată într-un comunicat de marţi al Primăriei Capitalei.

Astfel, în cazul Halei Matache s-a decis păstrarea amplasamentului actual, "fiind dispuse măsuri de conservare şi punere în siguranţă până la demararea unui proces de restaurare a monumentului istoric".

În cazul întocmirii proiectului tehnic de infrastructură se va ţine cont de păstrarea poziţiei căii de rulare pe partea de est a Halei Matache, "prin diminuarea nesemnificativă a benzilor de circulaţie, cu respectarea profilului de patru benzi auto şi două de tramvai".

Proiectarea trotuarului de vest prin porticul Halei va fi făcută în conformitate cu proiectul tehnic final. De asemenea, canalul colector va fi deviat din poziţia actuală sub Hala Matache, în zona circulaţiei auto.

"Se instituie un moratoriu de două luni privind lucrările de construire în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzii Mircea Vulcănescu cu strada Berzei, cu excepţia lucrărilor tehnico-edilitare, îndeosebi referitoare la canalul colector şi la linia de tramvai", a precizat municipalitatea.

Lucrările de infrastructură vor continua în baza proiectului iniţial pe segmentele Piaţa Victoriei - Calea Griviţei (inclusiv intersecţia) şi Calea Plevnei - strada Mircea Vulcănescu (exclusiv sensul giratoriu).

Primăria Capitalei, cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din Romania şi al MDRT, va organiza un concurs de soluţii de arhitectură privind reamenajarea zonei Pieţei Matache şi a spaţiilor publice adiacente, inclusiv integrarea Halei. Concursul urmează să fie iniţiat până în 30 octombrie 2011.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy