Hala Matache a fost demolată ilegal. Primăria Capitalei ar putea fi somată să o reconstruiască

Bulevardul  Uranus care a fost  inaugurat în 2014 de Primăria București, a fost construit ilegal, în baza unor documente false. Judecătorii Tribunalului București au stabilit că  Hala Matache,  și mai multe case de pe strada Berzei au fost demolate fără drept, informează realitatea.net.

Tribunalul București a constatat că avizele obținute de Primăria Capitalei, printre care și avizul de mediu pentru construirea șoselei din centrul Capitalei, ar fi ilegale. În consecință, judecătorii au decis că trebuie reconstruite trei imobile demolate de pe traseul bulevardului Uranus, printre care și Hala Matache.

În ianuarie 2014, când circulația rutieră pe tronsonul Buzești-Berzei-Vasile Pârvan a fost redeschisă, primarului general Sorin Oprescu declara că Hala Matache va fi reconstruită "după forma și volumul pe care l-a avut în ani 1930", în cadrul unui parteneriat public-privat și va fi amplasată în zona inițială.

Hala Matache Măcelarul din București a fost un monument al arhitecturii inginerești din secolul XIX, construit de către primăria București între 1887 și 1899 și demolat în martie 2013. Imobilul se afla pe Lista Monumentelor Istorice în vigoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel