Hakan Șukur, condamnat la închisoare pentru că l-a jignit pe Erdogan

Fostul fotbalist turc Hakan Șukur ar putea fi condamnat la 4 ani de închisoare după ce l-ar fi insultat pe o rețea de socializare pe Recep Erdogan, informează Digi 24.

Ambasadorul Turciei la București a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că Hakan Șukur, care acum riscă patru ani de închisoare, este un „admirator puternic” al lui Fetullah Gulen și toți care îl susțin pe cleric vor „plăti”. Fotbalistul Hakan Șukur fost trimis în judecată pe motiv că l-ar fi insultat pe președintele Recep Erdogan și pe fiul său pe Twitter.

Într-un interviu pentru Digi24 ambasadorul Turciei la Bucureşti a avertizat că toţi cei care îl susţin pe Fethullah Gulen sunt o ameninţare pentru conducerea de la Ankara.

„Hakan Şukur este unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai grupului Gulen, nu neagă acest lucru. Este un admirator puternic al lui Fethullah Gulen. Am văzut foarte bine, pe 15 iulie, cât de periculoşi sunt aceşti oameni. Au folosit mai mult de 30 de avioane, 30 de elicoptere, au ucis civili, au bombardat parlamentul, aşa că oricine încă îl mai susţine pe Fethullah Gulen va plăti, din păcate, acelaşi preţ”, a spus ambsadorul Koray Ertas.

[citeste si]

Hakan Şukur ar trebui să apară în faţa judecătorilor în câteva săptămâni, pentru că l-ar fi insultat pe președintele Turciei. Avocaţii fotbalistului susţin însă că acuzaţiile sunt false.

Fotbalistul a criticat, după lovitura de stat eșuată, declaraţiile oficialilor turci care ar fi vrut închiderea şcolilor suspectate de legături cu mişcarea lui Gulen.

Hakan Șukur se află, în prezent, în SUA. Potrivit presei străine, Hakan Şukur a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi fugit în Statele Unite. Fostul internaţional a precizat că s-a dus în America pentru a-şi promova proiectul de înfiinţare a unei academii sportive cu predare în limba engleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel