Gwyneth Paltrow, o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale ale lui Harvey Weinstein

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de Harvey Weinstein şi printre primele care şi-a relatat propria experienţă ziariştilor, în dorinţa ca şi alte femei să-i urmeze exemplul, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia.

Gwyneth Paltrow a fost semnalată ca o figură cheie în apariţia primelor informaţii în ziarul New York Times, care a denunţat în premieră o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva producătorului hollywoodian Harvey Weinstein.

Este ceea ce dezvăluie cartea "She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement" a ziaristelor Jodi Kantor şi Megan Twohey, autoare ale reportajului publicat pe 5 octombrie 2017 şi care a condus la prăbuşirea lui Weinstein şi lansarea mişcării #MeToo.

Potrivit celor două ziariste ale ziarului New York Times, Paltrow a fost o sursă timpurie şi crucială prin împărtăşirea propriei experienţe şi prin recrutarea altor victime ale magnatului hollywoodian.

Cele două autoare au mărturisit, într-un interviu acordat programului Today Show, că "Gwyneth a fost una dintre primele persoane cu care au vorbit la telefon şi care s-a arătat decisă să colaboreze la investigaţie".

Actriţa care jucase în mai multe filme în baza sprijinului lui Weinstein, inclusiv în 'Shakespeare in Love', l-a acuzat pe producător de hărţuire sexuală. "Eram o copilă, eram pietrificată" de spaimă, a povestit ea.

După ce Brad Pitt, partenerul ei de atunci, l-a înfruntat pe Weinstein, ea s-a temut că îşi va pierde locul de muncă. "Am crezut că mă vor da afară", a spus ea.

La rândul său, Weinstein a negat toate aceste acuzaţii de relaţii sexuale neconsimţite. Într-un comunicat publicat pe Deadline, unul dintre avocaţii lui a pus sub semnul întrebării afirmaţiile lui Paltrow că "locul ei muncă era pus în joc".

"Provenea din elita Hollywoodului. Tatăl ei era un mare producător, iar mama o actriţă celebră, naşul ei este Steven Spielberg. Nu avea nevoie să facă filme cu Harvey Weinstein. Dar şi-a dorit acest lucru şi a câştigat multe premii inclusiv un Oscar cu acest filme, fiind cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood timp de un deceniu", a precizat avocatul lui Weinstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel