Guvernul reînfiinţează Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian"

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a scris pe pagina sa de Facebook că prin hotărârea adoptată s-a reparat "o greşeală" făcută în 2013. În urmă cu trei ani, tot printr-o Hotărâre de Guvern, se decisese ca Opera Naţională din Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" să fuzioneze. Ca urmare, Teatrul Naţional de Operetă a fost desfiinţat.

"Guvernul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, reînfiinţarea Teatrului Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian' din Bucureşti, precum şi unele măsuri privind reorganizarea Operei Naţionale Bucureşti - ONB, pentru o funcţionare coerentă şi optimă a celor două instituţii, precum şi pentru asigurarea îndeplinirii atribuţiilor specifice domeniilor operetă şi musical, pe de o parte, şi operă şi balet, pe de altă parte", se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit Guvernului, principalul avantaj al funcţionării separate a celor două instituţii este dat de posibilitatea gestionării "oportune" şi "eficiente" a activităţii artistice şi a resurselor implicate. Totodată, precizează sursa citată, se creează posibilitatea abordării unor viziuni manageriale specifice fiecărui domeniu şi se estimează o serie de avantaje din punct de vedere economic.

"Comasarea acestor activităţi a generat, pe lângă disfuncţionalităţi în organizarea spectacolelor, şi creşteri ale cheltuielilor legate de aparatul administrativ-organizatoric", se precizează în comunicat.

[citeste si]

Actul normativ prevede reorganizarea, prin divizare parţială, a Operei Naţionale Bucureşti, în scopul separării activităţilor culturale de operetă şi musical de restul activităţilor de operă, balet şi muzică contemporană, precum şi în scopul transferului corespunzător al patrimoniului aferent.

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" va funcţiona ca instituţie publică distinctă, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a HG, se aprobă prin ordin al ministrului Culturii numărul de posturi, regulamentul de organizare şi funcţionare şi structura organizatorică pentru Operă, respectiv pentru Operetă.

Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Teatrului de Operetă, ministrul Culturii va desemna prin ordin o conducere interimară, potrivit prevederilor legale în vigoare. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel