EXCLUSIV  Guvernul Cioloș, „lovitură cruntă“. Carmen Avram: Vorbim prea puțin despre acest lucru

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Carmen Avram a spus, în exclusivitate pentru DC News, despre „lovitura“ pe are Guvernul Cioloș a dat-o sectorului de pescuit din România.

Invitată la DC News, Carmen Avram, europarlamentar PSD, a vorbit despre modul în care Guvernul condus de Dacian Cioloș a acționat față de sectorul de pescuit din România

„Lovitura cea mai cruntă împotriva pescarilor din România a fost dată în timpul guvernului Cioloș. Vorbim prea puțin despre asta, dar e foarte important, pentru că a fost un moment de cotitură. Atunci, doamna ministru Palmer (n.r. Cristina Pașca Palmer) a desenat pe hartă, cu linii drepte, fără consultarea sectorului, zone suplimentare de protecție marină, adică zone pe care le-a scos din zona de pescuit și unde nu puteau intra pescarii noștri decât cu avize care se obțineau în moduri foarte complicate. Prin urmare, zona de pescuit s-a îngustat și mai mult.

De asemenea, o mare parte din fermele de acvacultură din România se află în Delta Dunării, adică la frontiera cu Ucraina, deci sunt supuse unor riscuri majore, pentru că nu știi niciodată dacă mai poți munci în apropierea unei zone de conflict, mai ales când e vorba de ruși“, a spus, la DC News, europarlamentarul Carmen Avram.

Pentru a rămâne la curent cu activitatea europarlamentarului Carmen Avram, urmărește www.carmenavram.ro.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Descoperire „accidentală“ în Marea Neagră. Carmen Avram: România stă pe un munte de aur

Risc major să distrugem tot pescuitul din România. Carmen Avram: Vine criza alimentară. Se va întoarce împotriva noastră

Carmen Avram a vorbit și despre criza alimentară care se va face simțită începând cu toamna acestui an și despre  importanța sectorului de pescuit din România:

„A venit acest război ucigător din Ucraina, care a afectat dramatic fiecare verigă din lanțul agroalimentar. Avem prețul grâului la nivel global care s-a dublat în doar două săptămâni, la îngrășăminte avem o mare problemă pentru că nu mai putem lua importuri. Noi le luam din Belarus, Ucraina și Rusia, ceea ce pune în pericol campaniile de însămânțare din toamnă și din primăvara anului 2023.

De asemenea, explozia prețurilor la energie și combustibil. Deci, din păcate, nici sectorul de pescuit și acvacultură nu avea cum să scape nevătămat. Mi se pare cu atât mai grav cu cât România oricum nu îi acorda suficientă atenție nici în anii din urmă, din păcate. Acest lucru se va întoarce împotriva noastră o dată cu anunțata criză alimentară, care, spun experții, se va face simțită din toamnă.

Azi, din cauza prețurilor la combustibil, care înseamnă cam 70-80% din costuri, pescarilor noștri le e din ce în ce mai greu să-și alimenteze bărcile, iar fabricilor de procesare de pește să plătească facturile la utilități (...)“, a spus, la DC News, Carmen Avram (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Turcia braconează în apele României. Carmen Avram: Turiștii cumpără calcan crezând că e o delicatesă, dar nu știu că e scos ilegal din Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel