Guvernul a decis ce facem pe 31 mai 2021

31 mai 2021
31 mai 2021

Guvernul a decis dacă bugetarii au liber pe 31 mai 2021.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi, într-o conferință de presă în teritoriu, că Guvernul nu va decide ca ziua de 31 mai 2021 să fie zi liberă pentru bugetari. Precizarea a venit după vizita din județul Argeș. 

Astfel că bugetarii nu vor putea să facă o „punte” pentru o minivacanță în zilele de weekend, 31 mai și 1 iunie, care pică într-o zi de marți, și este liberă prin lege.

Raluca Turcan a anunțat că bugetarii pot fi liberi de 31 mai numai dacă își iau concediu în ziua respectivă

Întrebată de jurnaliști despre posibilitatea unei minivacanțe la începutul săptămânii viitoare cu ziua de luni liberă, Raluca Turcan a declarat că „31 mai poate fi zi liberă dacă oamenii își iau o zi de concediu”.

Cititorii DCNews și-au exprimat părerea în legătură cu posibilitatea ca 31 mai să devină zi liberă, într-un sondaj lansat pe site.

La întrebarea Să fie 31 mai 2021 zi liberă?, aproape jumătate dintre cititorii DCNews au spus că nu ar fi de acord cu această măsură - 48,1%.

O cifră importantă, în condițiile în care aceste opriri de activitate cauzează pe partea de producție, creștere economică. De cealaltă parte, bugetarii sunt cei care se bucură cel mai mult, nu sunt afectați.

51.9% dintre cei care și-au opinia vizavi de sondaj își doresc să primească o zi liberă pe 31 mai.

Ziua Copilului, 1 iunie, este zi liberă prin lege și pică într-o zi de marți

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, peste alte 100 de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie - Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, în 2017, pentru prima dată, ziua de 1 iunie este nelucrătoare. Camera Deputaţilor a adoptat, în luna octombrie 2016, legea prin care Ziua Copilului devine zi liberă nelucrătoare pentru români.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Candidat surpriză la prezidenţiale în 2024. Bogdan Teodorescu: Un model foarte corect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel