EXCLUSIV  "Să fie 31 mai 2021 zi liberă?". SONDAJ: peste 48% dintre români nu-și doresc

Cititorii DCNews și-au exprimat părerea în legătură cu posibilitatea ca 31 mai să devină zi liberă, într-un sondaj lansat pe site.

După ce Raluca Turcan a afirmat, ieri, că românii și-ar putea lua o zi de concediu, luni, 31 mai, pentru a o lega de cea de 1 iunie, zi liberă prin lege, cititorii DCNews și-au exprimat opinia într-un sondaj marca DCNews.

La întrebarea Să fie 31 mai 2021 zi liberă?, aproape jumătate dintre cititorii DCNews au spus că nu ar fi de acord cu această măsură - 48,1%.

O cifră importantă, în condițiile în care aceste opriri de activitate cauzează pe partea de producție, creștere economică. De cealaltă parte, bugetarii sunt cei care se bucură cel mai mult, nu sunt afectați.

51.9% dintre cei care și-au opinia vizavi de sondaj își doresc să primească o zi liberă pe 31 mai.

Ziua Copilului, 1 iunie, este zi liberă prin lege și într-o zi de marți, dar Guvernul nu a stabilit că și luni este zi liberă. Însă, ministrul Muncii îi sfătuiește pe români să-și ia o zi de concediu dacă vor weekend prelungit.

”Discuţia este un pic mai delicată. Eu ştiu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să îşi ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte”, a spus Raluca Turcan, conform Mediafax. 

Pe de altă parte, aceasta a afirmat că pentru industria turismului ”probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice”. Totuși, ministrul a spus că varianta cea mai bună este aceea ca oamenii să îşi ia o zi de concediu. ”Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îţi iei o zi de concediu.”, a conchis Raluca Turcan. Ministrul Muncii a precizat că nu a existat încă o discuţie la nivelul Guvernului privind posibilitatea ca ziua de luni, 31 mai, să fie liberă.

Ziua de 1 iunie pică într-o zi de marți, astfel se aștepta o decizie de la nivel guvernamental cu privire la ziua de 31 mai. Se aștepta, pe modelul anilor trecuți, să fie acordată o zi de concediu suplimentară, pentru a se crea o punte între weekend și ziua liberă legală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel