EXCLUSIV  Candidat surpriză la prezidenţiale în 2024. Bogdan Teodorescu: Un model foarte corect

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Răzvan Dumitrescu şi Bogdan Teodorescu au discutat, la DC News TV, despre ceea ce s-ar putea întâmpla în anul 2024, la alegerile prezidenţiale. 

Răzvan Dumitrescu şi Bogdan Teodorescu au vorbit, la DC News, în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?", despre alegerile prezidenţiale din anul 2024 care ar putea aduce un candidat surpriză în contextul în care PSD nu ştie, acum, cu cine va merge la alegeri iar partidele de dreapta - PNL şi USR PLUS - nu au conturat un candidat comun. Cei doi au subliniat faptul că acest context ar putea face ca în România să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în Franţa, cu candidatura lui Macron. 

„Credeţi că vor putea apărea candidaturi surpriză în 2024 (n.r. – la alegerile prezidenţiale) total atipic faţă de ce am văzut până acum, în sensul acesta de surpriză?”, l-a întrebat Răzvan Dumitrescu pe Bogdan Teodorescu.

„Probabil că da. Nu uitaţi că avem, de fapt, o realitate: preşedintele în exerciţiu îşi încheie mandatul. Deci aia este o linie care s-a închis”, a răspuns Bogdan Teodorescu.

„Va dori să lase un urmaş cu orice preţ?”, a mai întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Poate să fie această dorinţă, dar mai există un aspect. Gândiţi-vă că în acest moment, în mod real, cel mai puternic partid din România acum, care este Partidul Social Democrat nu are un candidat evident, e clar. De asemenea, dreapta nu are un candidat unic. Deci în acest moment noi putem vorbi de faptul că în sine noi nu ştim nimic din ceea ce se va întâmpla în 2024, deci suntem deschişi oricărei ipoteze”, a explicat Bogdan Teodorescu.

„Deci ar putea să ţâşnească, aşa cum a ţâşnit Macron în Franţa, pe ultima sută de metri, un candidat care să strice radical jocurile politice care păreau aşezate”, a punctat Răzvan Dumitrescu.

„Mi se pare un model foarte corect pe care îl invocaţi”, a spus Bogdan Teodorescu.

În anul 2024 sunt programate alegeri prezidenţiale, iar situaţia este una diferită de alegerile precedente, din cauză că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, îşi termină cel de-al doilea mandat şi nu mai poate candida. Deci PNL trebuie să se gândească la un alt nume care să atragă voturile cetăţenilor, eventual un candidat comun cu cei de la USR PLUS. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel