Guvernator din DONEȚK, milionarul SERGHEI TARUTA, demis de PETRO POROȘENKO

Premierul Petro Poroșesco l-a demis pe guvernatorul oficial al regiunii Donețk, Serghei Taruta, numindu-l în locul său pe generalul Oleksandr Kihtenko, fost comandant al trupelor Ministerului de Interne din Ucraina.

Milionarul Serghei Taruta a fost numit în luna martie în postul de guvernator al regiunii Donețk pentru a pune capăt rebeliunii separatiste proruse, însă, vineri, premierul  ucrainean Petro Poroșesco l-a demis. Taruta va fi înlocuit de Generalul Kihtenko, în vârstă de 58 de ani, el ocupând în trecut funcția de comandant al trupelor Ministerului de Interne, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului ucrainean, Sviatoslav Țegolko, citat de Interfax-Ukraina.

Citește și: ATAC cu OBUZE în Doneţsk. Angajat al Crucii Roşii, UCIS 


Situația în orașul Donețk este una tensionată, tiruri și explozii auzindu-se în cartierul Kievski, situat în apropierea aeroportului, care este de mai multe zile scena unor lupte intense între armata ucraineană și separatiștii proruși. În ultimele 24 de ore, primăria orașului a anunțat că trei civili au fost uciși și alți cinci au fost răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel