Guvern Orban. Cozmin Gușă: Ce va decide soarta Executivului. Marile negocieri

Consultantul politic Cozmin Gușă a spus în ce stă formarea Guvernului Orban.

Cozmin Gușă este de părere că formarea Guvernului Orban stă în reacolarea de parlamentari de la PSD, care pot oferi celor de la PNL majoritatea de care au nevoie pentru a trece de validarea din Parlament a viitorului Executiv.

”Ponta face un joc ieftin, fiindcă n-are oameni să susțină o majoritate cu PSD, iar Daniel Constantin a declarat că ar fi de de acord să intre la guvernare și cu PNL și cu PMP. Nu trebuie valorizat prea mult Ponta, pentru că are un rol secundar, minor, care pălește foarte mult din cauza dezbinării interne, mai ales că votul PMP și UDMR este peste cel al Pro România.


Din cauza campaniei electorale, PSD este obligat și trebuie să blocheze formarea Guvernului Orban și blocarea desființării SIIJ și votului în două tururi. Atât Iohannis, cât și Orban, vor fi pusi în defensivă în ultima parte a campaniei, ceea ce îi va face bine Vioricăi Dăncilă. În condițiile celei de-a două desemnări, care ar putea fi tot Orban, atunci PSD va vota guvernul, dar va câștiga timp în campania electorală pentru Dăncilă. Altfel, la a doua nominalizare picată, s-ar putea să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate. Iar Iohannis nu vrea, pentru că atunci prelungește interimatul Guvernului Dăncilă”, a zis Cozmin Gușă.


De fapt, negocierile vizează recrutarea unor parlamentari din PSD


”La jocul real se vizează recrutarea unor parlamentari din PSD, prin jocuri de șantaj, pentru a se face majoritatetea. Deci, PSD trebuie să-și coaguleze parlamentarii, și alături de UDMR, să blocheze Guvernul Orban. Dacă PSD reușește, înseamnă că încă mai contează în politica mare, dar dacă nu reușește, iar mulți parlamentari schimbă tabăra, nu mai are altceva de făcut decât să treacă în Opoziție și să înceapă reorganizarea din temelii.


Cât despre numele vehiculate în noul Executiv, deocamdată nu rup gura târgului, așa că, trebuie să așteptăm varianta oficială, că, așa, la televizor toți se autopropun. Eu știu altă listă, pe surse, care nu e cea prezentată public, dar să nu speculăm", a conchis consultantul politic Cozmin Gușă, citat de Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel