Guşă: Ordinea mondială va fi schimbată, indiferent de rezultatul alegerilor din SUA

Cozmin Guşă a făcut o analiză la Realitatea TV a ultimei dezbateri electorale dintre Hillary Clinton şi Donald Trump. În opinia consultantului politic, "indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, ordinea mondială va fi schimbată"

"Donald Trump a evoluat pe teren propriu. Victoria pe care a înregistrat-o Hillary Clinton se punctează în clasamentul adevărului. Emisiunea a fost în Las Vegas, locul din care Trump se revendică, are aici nenumărate propietăţi şi susţinători. Emisiunea a fost moderată de Chris Wallace care este un moderator de la Fox News, o televiziune favorabilă lui Trump în această campanie. El a avut un dublu avantaj pe care nu a reuşit să îl fructifice în faţa "femeii în alb". "Man in Black"- "Woman in White" - între alb şi negru s-a desfăşurat această dezbatere, "Omul negru" şi "Femeia în Alb", spune consultantul politic.

"Donald Trump a reuşit, din nefericire pentru SUA, să pună total sub semnul întrebării un lucru care a consolidat America şi democraţia de tip euratlantic, respectiv furtul de voturi pe care el deja l-a acuzat. Fără precedent şi fără dovezi. Mass-media - libertatea de expresie este un element pe care s-a clădit forţa americană, respectiv nerecunoaşterea rezultatului alegerilor şi inducerea ideii de haos în democraţia cea mai importantă din lume. Acestea sunt lucruri care vor marca pentru mult timp SUA şi cu asta nu e de jucat. Indiferent de rezultatul alegerilor, indiferent care dintre cei doi câştigă, ordinea mondială va fi schimbată. Şi, dacă pornim de la discuţia despre Rusia, vedem o Hillary Clinton care, în mod evident, confirmă războiul instalat deja, războiul rece reinstalat.

Trump, amator în materie de politică externă

Sunt părţi din dezbatere care ne afectează şi pe noi ca ţară. În timp ce Donald Trump, total amator în materie de politică externă, prin admiraţia pe care şi-a arătat-o faţă de Putin şi din felul în care l-a descris în defavoarea liderilor americani, în mod evident şi-a creat o groapă de negocieri viitoare în cazul în care va câştiga alegerile. Ceea ce, pe cale de consecinţă, înseamnă un avantaj imediat pentru grupul eurasiatic şi pentru Rusia în plan mondial, în condiţiile în care cineva ca Donald Trump, admirativ la adresa Rusiei, ar putea să câştige alegerile. În mod evident, schimbarea ordinii mondiale se va face, Hillary Clinton fiind extrem de decisă să apere influenţa americană în faţa unei Rusii beligerante care se pregăteşte, fără perdele, de război, sau un Donald Trump care a pus SUA în genunchi în faţa partenerului de război rece care este Rusia", mai spune Guşă.

[citeste]

Trump,   înclinaţie către violenţă

"În dezbaterea despre arme, regimul armelor, Trump a fost populist şi a arătat o înclinaţie către violenţă. Din nefericire, un curent popular în SUA, sprjinit de către o asociaţie cu multe milioane de membri. Legat de avort, Hillary Clinton s-a situat de partea normalităţii, de partea femeilor, menţionând ca exemple China şi România comunistă. Asta a suscitat dezbateri imediat după această întâlnire. Acest lucru o să îi aducă avantaje electorale, dar va aşeza dezbaterea din SUA pe o linie normală, apropo de drepturile femeilor. La imigraţie, din nou am văzut violenţă din partea lui Trump. Decizia de a închide graniţele, de a deporta masiv, de a distruge relaţia cu Mexicul şi de a pune economia Mexicului într-o postură delicată prin declaraţiile lui. Şi, desigur, declaraţii total contrare din partea lui Clinton care îi vor aduce un mare avantaj electoral la populaţia hispanică", a mai spus Cozmin Guşă.

Abordare pompieristică a lui Trump  legată de NATO

"Legat de război, aceleaşi teme ca de obicei. Abordare total pompieristică a lui Trump legată de ISIS, legată de NATO, chiar iresponsabil. Nu pui la îndoială NATO când Rusia se pregăteşte de război şi se pregăteşte să dezgheţe conflictele îngheţate pe care tot ea le-a îngheţat. Multe înjurături pe final, jigniri, folosirea de cuvinte urâte din partea lui Trump, atacarea lui Bill Clinton ca soţ. Toate astea au culminat pe final. Soros a devenit şi el personaj, Hillary Clinton fiind acuzată că primeşte bani de la fundaţii. Sigur, fără dovezi şi fără argumente. Hillary Clinton a şarjat cu ideea în care Trump, aşa cum s-a dovedit, nu şi-a plătit taxele şi este nefolositor ca bogat pentru americani", a mai declarat Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel