Gunther Oettinger, comisarul european pentru Buget, în România la invitaţia premierului Viorica Dăncilă

Guvernul Romaniei
Guvernul Romaniei

Comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, Gunther Oettinger va efectua o vizită în România, la invitaţia premierului Viorica Dăncilă. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, Gunther Oettinger, care a acceptat invitaţia adresată de premierul român de a efectua, cât de curând, o vizită în România, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Potrivit comunicatului, în cadrul întâlnirii, premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare cu Comisia Europeană şi încrederea că aceasta va continua în acelaşi spirit constructiv, în mod deosebit în contextul pregătirilor şi exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor. 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat oportunitatea pe care deţinerea preşedinţiei Consiliului UE o reprezintă pentru România în demonstrarea profundului său ataşament pentru construcţia europeană şi în promovarea interesului european. Premierul României a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România şi le va asuma, în cadrul exercitării mandatului la preşedinţia Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore, schimbul de opinii vizând în principal negocierile referitoare la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar prioritar aflat în portofoliul comisarului european Gunther Oettinger", precizează sursa citată. 

În context, Viorica Dăncilă a reafirmat interesul şi angajamentul României de a contribui activ pe durata mandatului preşedinţiei la Consiliul UE la identificarea unui consens în luarea unor decizii importante cu privire la viitorul buget multianual al Uniunii, care să permită o implementare eficientă şi în timp util a proiectelor de investiţii la nivelul Uniunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel