Gușă: Avem doi români implicați în războiul intern din SUA

Consultantul politic l-a criticat pe Ovidiu Dobrotă pentru modul în care a ales să îşi arate susţinerea faţă de campania electorală a lui Donald Trump. 

Ovidiu Dobrotă, un tânăr de 24 de ani din Oradea, a publicat luni în șir teorii ale conspiraţiei şi dezinformări în favoarea lui Trump. Ştirile false scrise de el pe un site au fost mai distribuite decât informaţiille adevărate.

În opinia consultantului politic, dacă tot "ne-am fi pus pe harta alegerilor americane", trebuia să ne punem cu influențe de altă natură, nu cu influențe de acest gen "care duc cu gândul inclusiv la Rusia lui Putin".

Totodată, există dou aspecte care pot fi legate între ele: știrile false și aceste legături posibile între propaganda pro-Putin și propaganda pro-Trump.

"Faptul că avem doi români, Gucifer și Dobrotă, care sunt implicați în războiul intern din SUA este un lucru care trebuie să ne dea de gândit în sensul direcției pe care mass-media din România poate să influențeze", a spus Cozmin Gușă, scrie Realitatea.net.

"Media este dezorganizată în ultimii ani. Faptul că mass-media mainstream încep să influențeze din ce în ce mai puțin comportamentul electoral este rău. În mediul online pot să-și facă apariția astfel de știri false care pot să influențeze comportamentul electoral, care nu se mai face pe bază de argumente bine cântărite, ci pe bază de emoție. Guvernele lumii vor încerca, probabil, să aibă un cuvânt de spus în fața corporațiilor multinaționale care dictează această agendă. Acesta este un prim fenomen extrem de negativ - știrile negative false care pot să hotărască câștigători care-și asumă conducerea unor state", a conchis analistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel